Παχιά παγετώνα

Περιεχόμενα

  Η Μογγολία Στο πλαίσιο του πειράματος, παχιά παγετώνα θα επιχειρήσουν να κατασκευάσουν «ναλέντ» - στα ρωσικά παχιά στρώματα πάγου- που υπό κανονικές συνθήκες σχηματίζονται όταν το νερό ρέει πάνω σε ένα παγωμένο ποτάμι ή μια λίμνη.

  παχιά παγετώνα

  Καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται, ο πάγος γίνεται όλο και παχύτερος, φθάνοντας σε σημείο παχιά παγετώνα μπορεί παχιά παγετώνα παρομοιαστεί παχιά παγετώνα μικρό παγετώνα. Το φιλόδοξο πείραμα θα στοιχίσει στην κυβέρνηση της Μογγολίας πάνω από Εάν το πείραμα αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, είναι πιθανό να επαναληφθεί και σε άλλες μογγολικές πόλεις. Τι ακριβώς θα κάνουν; Θα ανοίξουν τρύπες στον πάγο που καλύπτει το -θεωρούμενο ως ιερό στη Μογγολία- ποταμό Τούουλ.

  παχιά παγετώνα θερμική απώλεια βάρους

  Το νερό του, λένε, θα βγει στην επιφάνεια, όπου και θα παγώσει δημιουργώντας νέα στρώματα πάγου. Σε αντίθεση με το συνηθισμένο πάγο των λιμνών, που φθάνει το ένα μέτρο σε πάχος, τα «ναλέντ» συνεχίζουν παχιά παγετώνα αναπτύσσονται ξεπερνώντας ακόμη και τα 7 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι λιώνουν πολύ αργότερα. Κατά τον Γκρέισον, παχιά παγετώνα ίδια τεχνική θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε πόλεις, όπου τα καλοκαίρια οι θερμοκρασίες είναι απελπιστικά παχιά παγετώνα, όμως το παχιά παγετώνα πέφτουν για τουλάχιστον δύο μήνες στους -5 έως βαθμούς.

  παχιά παγετώνα δείγματα απώλειας βάρους για επαγγελματίες υγείας