ΠΛΑΝΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ

Απώλεια λιποκυττάρων. Διατροφή για τοπικό αδυνάτισμα: Τι ισχύει τελικά; - Health News

Οπως αναφέρει η εφημερίδα New Απώλεια λιποκυττάρων Times, τα λιπώδη κύτταρα ή λιποκύτταρα αυξάνονται κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία ακολουθώντας την ανάπτυξη του οργανισμού, ενώ γενικώς σταθεροποιούνται μετά την ενηλικίωση.

uva ursi για απώλεια βάρους

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στάσιμα, διότι έχουν την ικανότητα να αλλάζουν εκπληκτικά πολύ απώλεια λιποκυττάρων μέγεθός τους, αναλόγως με την αύξηση ή την απώλεια σωματικού βάρους. Οπως, εξάλλου, συμβαίνει με απώλεια λιποκυττάρων τα σωματικά κύτταρα, έτσι και τα λιποκύτταρα πεθαίνουν όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους.

Αδυνάτισμα: Το μέγεθος των λιποκυττάρων μετράει; 27 04 Facebook Twitter WhatsApp Google Pinterest LinkedIn Email Λιποκύτταρα ονομάζονται τα εξειδικευμένα κύτταρα του σώματος που χρησιμεύουν στην αποθήκευση του λίπους, συνήθως με τη μορφή τριγλυκεριδίων. Όταν κανείς σκέφτεται το βάρος του και πως θα χάσει τα επιπλέον κιλά, χωρίς να το αντιλαμβάνεται επιθυμεί να απώλεια λιποκυττάρων από το περιττό λίπος.

Ο τελικός αριθμός τους, όμως, παραμένει σταθερός διότι «συνήθως, όταν πεθαίνουν τα παλαιά λιποκύτταρα, αντικαθίστανται από νέα» λέει ο δρ Μάικλ Τζένσεν, καθηγητής Ενδοκρινολογίας και ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας στην Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα. Ακόμα και μεταξύ των ασθενών που υποβάλλονται απώλεια λιποκυττάρων βαριατρικές χειρουργικές επεμβάσεις χάνοντας πάρα πολλά κιλά, ο αριθμός των λιποκυττάρων παραμένει ίδιος, σύμφωνα με αρκετές μελέτες.

απώλεια λιποκυττάρων

Οι άνθρωποι αυτοί αδυνατίζουν, όμως, διότι τα λιποκύτταρά τους συρρικνώνονται σημαντικά. Λιποαναρρόφηση Απώλεια βάρους, αν και σαφώς μικρότερη, επιτυγχάνεται και με τη λιποαναρρόφηση, με τη βοήθεια της οποίας αφαιρούνται λιποκύτταρα από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος για να επιτευχθεί τοπικό αδυνάτισμα.

χάνουν βάρος τα ποτά καλύτερο gel αδυνάτισμα σώματος

Αν και με τη μέθοδο αυτή μειώνεται τοπικά ο αριθμός των λιποκυττάρων, μελέτες έχουν δείξει ότι τυπικά μέσα σε έναν χρόνο ανακτάται το λίπος που αφαιρέθηκε. Ωστόσο παραμένει απώλεια λιποκυττάρων αν αυτό οφείλεται στη δημιουργία νέων λιποκυττάρων ή στην αύξηση του μεγέθους των υπαρχόντων. Οι συνέπειες από το αδυνάτισμα Οπως εξηγεί η δρ Σπάλντινγκ, τα απώλεια λιποκυττάρων έχουν ως κύριο ρόλο να απώλεια λιποκυττάρων ενέργεια με τη μορφή λίπους, αλλά εκκρίνουν και πρωτεΐνες και ορμόνες που επηρεάζουν τον μεταβολισμό.

ΧΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΥΣ - ΠΟΥ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙΣ

Τις λειτουργίες αυτές από ό,τι φαίνεται διαταράσσει το αδυνάτισμα — και μάλιστα με έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο. Η θεωρία αυτή μπορεί να εξηγεί απώλεια λιποκυττάρων είναι τόσο δύσκολο να μην ξαναπαχύνουν σιγά σιγά χάσετε βάρος άνθρωποι που αδυνατίζουν, όση προσπάθεια κι αν καταβάλλουν.

απώλεια λιποκυττάρων

Θα χρειασθούν όμως πολλές ακόμα έρευνες έως ότου επιβεβαιωθεί αυτό».